Renovera hus i Leksand – Våra tips!

Om du söker en snickare som kan hjälpa dig att renovera ditt hus i Leksand har du kommit helt rätt. När du ska renovera ditt hus är det viktigt att arbetet blir professionellt utfört för att slippa tråkiga överraskningar längre fram. Ta gärna kontakt med oss via formuläret här på hemsidan.


Tips för kommande husrenovering i Leksand

Det är mycket att tänka på inför en husrenovering. Se till att läsa på ordentligt innan det är dags så kan du undvika att göra misstag som kan vara svåra att åtgärda. 
Hos oss kan du få hjälp med viktiga delar som planering och budgetering samt det praktiska renoveringsarbetet med dess olika delar. Du kan dessutom få hjälp med att beräkna ROT-avdrag och andra relaterade uppgifter.

Planering är avgörande för att lyckas med en effektiv och prisvärd renovering av hus

  1. Vårt första tips är därför att påbörja projekteringen i god tid och att inte underskatta denna del. Ett helt hus kan ta upp emot ett år att renovera beroende på omfattning. Specificera uppdraget så noggrant som möjligt så blir det betydligt enklare att uppskatta och beräkna kostnaderna för renoveringen. Projektbeskrivningen kan du utarbeta tillsammans med hantverkaren om du känner att du behöver stöd.
  2. Ett annat tips är att kolla dina möjligheter till lån hos banken i ett tidigt skede om du behöver ta lån så att du inte planerar en massa i onödan som du kanske inte kan finansiera. Utifrån den reella finansiella situationen blir det betydligt enklare att ta bra beslut kring saker som materialval och omfattning. Se hur investeringarna påverkar värdet på ditt hus när du ska prioritera. Kostnader som har stor inverkan på slutpriset är faktorer som exempelvis andelen planbyggda lösningar, vilka tekniska lösningar som väljs samt antal badrum och kök. Kontakta oss via vårt formulär så hjälper vi gärna till med din planering.

Privatpersoner och företag tänk på detta inför husrenoveringen

Kom ihåg att ansöka om bygglov om det krävs. Det beror helt på vilken typ av renovering du ska göra och omfattning. Kolla upp vad som gäller i Leksand så är du på den säkra sidan. Vänd dig till byggnadsnämnden i Leksand för att få svar på dina frågor. Om du ska göra en tillbyggnad, en fasadändring eller bygga till terrass kommer bygglov sannolikt att bli aktuellt. Om du vill kan vi hjälpa dig att söka bygglov genom att titta på de handlingar som ska in. Se till att göra det i god tid innan arbetet ska påbörjas så att du har alla tillstånd på plats när projektet ska inledas.

Ett annat tips är att skriva bra och ordentliga kontrakt med utföraren så att båda parter vet vad som förväntas och gäller under hela projektets gång

Det ska finnas en tydlig projektplan, pris och slutdatum. Se även till att ha en budget med lite marginal för oförutsedda kostnader eller förseningar. Du kan även fundera lite över om det finns delar som du kan göra själv. Se även till att boka in de hantverkare som kan behövas för din renovering i god tid. Kontakta oss via kontaktformulären här på vår hemsida så hjälper vi dig med din renovering av hus i Leksand!


Kontakta våra snickare för ett gratis hembesök i Leksand

Varmt välkommen till dina loka snickare i Leksand. Vi finns här för dig genom hela projektet.  Kontakta oss nedan så återkommer vi hem till dig för ett gratis hembesök och ser över dina önskemål.