Fem tips från våra snickare i Leksand för en lyckad renovering

En renovering är en stor investering, och för att den ska leva upp till dina förväntningar finns det en hel del att tänka på. Här går våra erfarna snickare i Leksand igenom vad du behöver ha koll på för en lyckad renovering!

Ska du göra en renovering? En noggrann planering av renoveringsarbetet är grunden för att resultatet ska bli bra. Det ökar också chansen för att tidplanen och den ekonomiska kalkylen för renoveringen håller. Våra snickare i Leksand rekommenderar att man utgår från följande fem punkter då man planerar för sin renovering:

  1. Tidplan och turordning för olika delar av renoveringen
  2. Material som behöver köpas in
  3. Undersöka om det behövs tillstånd för någon del av arbetet
  4. Bestämma budget för renoveringen
  5. Anlita en professionell totalentreprenör


Fem steg till en lyckad renovering

Tidplan och turordning

Att ha en tidplan innebär dels att man bestämmer sig för när arbetet ska göras samt att man gör en uppskattning av hur lång tid renoveringen beräknas ta. För att kunna anpassa sitt vardagsliv under en renovering är det bra att ha koll på turordningen för åtgärderna. 

Material 

Det som många tycker är den roligaste delen av en renovering är att välja kulörer, tapeter, kakel och andra inredningsdetaljer. Vårt tips är att du utgår från din personliga smak istället för tillfälliga trender när du gör dina val. När du gjort dina val kan du antingen köpa in materialet själv eller överlåta det till den snickare du anlitar, vilket ofta kan bli både smidigare och billigare.


Tillstånd

Se alltid till att kolla upp om du behöver någon form av tillstånd för din renovering. Vid renovering av en villa behövs i princip inga tillstånd för invändig renovering. Planerar du en tillbyggnad eller en ny byggnad på tomten behövs det däremot oftast bygglov. Vill man renovera i hyresrätt måste man i regel få godkännande från hyresvärden. I en bostadsrättslägenhet behöver man få tillstånd av föreningen om renoveringen berör bärande konstruktioner eller innebär större ändringar i kök och/eller våtrum.

Budget

Det blir lättare att planera din renovering om du vet hur mycket pengar du vill avsätta. Börja därför med att sätta en budget för ditt projekt. Kostnaderna för en renovering består av material och arbetskostnader. 
 
Ett tips för att hålla koll på budgeten är att välja en snickare i Leksand som erbjuder totalentreprenad. När du anlitar ett och samma företag får du alla kostnader samlade på ett och samma kontrakt och en och samma faktura. 

Satsa på totalentreprenad

Det finns många starka fördelar med att välja totalentreprenad när du ska göra en renovering.  Framförallt slipper du söka upp och kontakta flertalet företag för din renovering och agera projektledare. Istället får du ett och samma företag som ansvarar för ditt projekt från start till slutförande. Prisvärt, tryggt och smidigt!
 

Vi åtar oss totalentreprenaden för din renovering

Vi åtar oss gladeligen totalentreprenaden för ditt projekt och ser till att din renovering sker på bästa sätt enligt tidsplan. Våra snickare i Leksand har den erfarenhet och rutin som krävs för alla typer av renoveringsarbeten och månar om att ha en nära dialog med dig som kund för att kunna säkerställa att arbetet utförs enligt dina önskemål. Välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just dig!

Kontakta våra snickare för ett gratis hembesök i Leksand

Varmt välkommen till dina loka snickare i Leksand. Vi finns här för dig genom hela projektet.  Kontakta oss nedan så återkommer vi hem till dig för ett gratis hembesök och ser över dina önskemål.