Fördelar med fönsterbyte - kunnigt snickeri i Leksand förklarar!

Gamla och otäta fönster är inte bara dåligt för ekonomin, då dessa ökar energikostnaderna för uppvärmningen, utan påverkar även inomhusklimatet. Vill du få ett behagligare inomhusklimat samtidigt som du sparar pengar genom minskade uppvärmningskostnader kan du vända dig till vårt snickeri i Leksand för konsultation.

När du har kalla golv och ett ojämnt inomhusklimat samtidigt som du märker att dina uppvärmningskostnader ökar så är det dags att kontrollera dina fönster. Gamla eller otäta fönster är de största energitjuvarna i en bostad och om de inte längre går att renovera eller täta effektivt bör du snarast utföra ett fönsterbyte. Om du vill få professionell hjälp med att byta dina fönster kan du kontakta oss på Byggnadsbiten Dalarna. Vi är ett snickeri i Leksand som har snickare med specialistkunskap inom fönsterbyte.

 

Fördelar med ett fönsterbyte

Om du har otäta eller gamla fönster med högt U-värde finns det många fördelar med ett fönsterbyte. Här nedan finner du en del generella fördelar. Vill du veta mer kan du vända dig till vårt snickeri i Leksand för mer information om vad just dina fördelar är.

 

  • När du väljer att göra ett fönsterbyte kan du välja tvåglas- eller treglasfönster med ett lågt U-värde. Äldre fönster har normalt ett U-värde på 1,5 upp till 3,0 vilket innebär att det bidrar till stora värmeförluster i din bostad. Att välja moderna fönster med ett U-värde på 1,2 eller lägre gör att du kan sänka dina energikostnader för husets uppvärmning med minst 20 %.
  • Otäta fönster släpper igenom kall luft och bidrar till ett kallras vid fönstret vilket gör dina golv kalla och obekväma att gå och vistas på under de kallare årstiderna. Med täta fönster får du ett jämna inomhusklimat, året om.
  • Dagens moderna fönsterglas har en förmåga att stoppa upp en större del av solens värmestrålar vilket gör att du får ett behagligare inomhusklimat även under den varmare årstiden.
  • Moderna fönster är utrustade med många användbara funktioner som exempelvis effektivare luftventilation men även funktioner som gör din fönsterputsning mycket enklare.
  • Nya fönster är inte bara täta utan har även ett fönsterglas som är mer bullerdämpande, vilket kan vara trivsamt om du bor nära en vältrafikerad väg.

 

Anlita ett snickeri i Leksand för ditt fönsterbyte

Byggnadsbiten Dalarna är ett snickeri i Leksand som utför tjänster som bland annat fönsterbyte, ombyggnation och renoveringar. Våra skickliga snickare i Leksand är yrkesutbildade och har en gedigen erfarenhet inom branschen vilket gör att vi alltid levererar högkvalitativa resultat. Om du vill få hjälp med ditt fönsterbyte eller med andra byggprojekt kan du boka ett kostnadsfritt möte med oss. Då kan vi inspektera dina fönster, bidra med konsultation och därefter lämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris. 

Kontakta våra snickare för ett gratis hembesök i Leksand

Varmt välkommen till dina loka snickare i Leksand. Vi finns här för dig genom hela projektet.  Kontakta oss nedan så återkommer vi hem till dig för ett gratis hembesök och ser över dina önskemål.